Kezdőoldal | Hírek
Bejelentkezés | Regisztráció

Webáruházunk termékei

Bankkártyás fizetés

Hírlevél feliratkozásElfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat!
Leiratkozom...

Kövessen a Facebookon

Kiemelt kedvezmények

Dátum, névnap

2019. január 18., péntek
Piroska napja van

Megbízható Cég

Megbízható Cég Tanúsítvány

Ajánlott termékek


Rólam

Szamosközi AntalSzamosközi Antal festőművész a természet tisztelője

Az első komoly ismerkedés a természetábrázoló művészettel diákéveimben történt, amikor kezembe került a híres "Müncheni Iskola" követőinek egyik albuma az 1900-as évek elejéről. Mégis a nagy magyar állatfestők (Csergezán Pál, Muray Róbert) munkásságának a megismerése segített a végső elhatározásban, egy életre elköteleztem magam a festészettel. Ettől kezdve a legtöbb időt a természetben töltöm, megfigyelem az élővilágot, vadászatokra járok és vázlatokat készítek. A természet és az élővilág mellett szívesen festek mást is, pl. lovakat, városrészleteket, virágokat, csendéleteket. A vadromantikus magyar alföldön, Szentes városában születtem 1963-ban. Sokáig főleg a saját gyönyörűségemre festettem, ma azonban már bel- és külföldön egyaránt elismertek munkáim.

Alkotásaimról reprodukciókat és gobelin alapokat gyártunk
A reprodukció nyomatok az eredeti olajfestményeimről készülnek nyomdai technikával. A csúcstechnológiának köszönhetően a nyomatok a megtévesztésig hasonlítanak az eredeti festményekre. A különleges technikával lekezelt vászon - melyre a nyomatok készülnek - azt a hatást kelti, mintha selyemfényű lakkal lenne bevonva. Egyszóval a nyomatok hűen visszaadják az eredeti festményhatást.
A nyomatok festése fény- és vízálló!

Figyelem!

A vásznat, ha hosszabb ideig víz éri, esetleg összemehet.

Festmények tisztítása:

Száraz ruhával vagy tollseprűvel finoman portalanítani!

Családom

Szamosközi család

Családunk 4 tagú, Feleségem Tünde, Lányaim Beáta és Viktória, illetve én.
A családalapítás 1988-ra nyúlik vissza, amikor elvettem felelségül Tündét.
Később bővült a családunk két gyermekkel.
1989-ben Beáta, 1993-ban Viktória is megszületett.
Bea tudatosan készül a zenei pályára, sikeresen felvételt nyert és jelenleg végzős hallgató a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán, oboa szakon.
Viki befejezte tanulmányait, és sikeresen elhelyezkedett Szentesen, a Füsti Cukrászdában felszolgálóként.
Miközben teltek az évek, bennem egyre erősödött a vágy a festészet iránt, ami mára lételememmé vált. Az elém kitűzött cél érdekében folyamatosan képzem magam. A festészettel párhuzamosan Feleségem egy másik művészeti ággal kezdett el foglalkozni, ez pedig a gobelin. Úgy gondolta, hogy a festészet szorosan összefügg a gobelinnel, ezért festményeimről gobelin alapokat gyártunk, melyek a goblenezők körében nagyon népszerűek. Így a festészetemből egy új családi vállalkozás alakult ki, a gobelin alap gyártás.
Az évek során kiderült, hogy ez a vállalkozás egyedi a maga nemében, hiszen élő festőnek festményeiről nem készülnek goblein alapok úgy, hogy azt a művész saját maga készítse el. Ezekben a munkálatokban a családomra maximálisan számíthatok, így én sokkal több időt fordíthatok a festészetre. Hálás vagyok a goblenező Hölgyeknek és Uraknak, amiért az én festményeimet varrják, ezért 2006 óta minden évben kiírunk egy gobelin varró pályázatot, melyre csak Szamosközi gobelinnel lehet pályázni. Ezen alkalmakra felajánlok minden évben kategóriánként 1-1 eredeti olajfestményemet. Pályázataink sikerét fémjelzi, hogy az idén már VI. alkalommal írtuk ki a Szamosközi gobelinvarró pályázatot. Szélesítve kínálatunkat, 2010-től már nem csak Szamosközi festményről készítünk gobelinalapokat, hanem klasszikusokról is, illetve készítünk modern képeket, gyermekmintákat, horoszkópokat, stb., bízva abban, hogy mindenki megtalálja az ízlésvilágának megfelelő mintákat.

Szamosközi Antal

Friss hírek, események

2019-es Festmény naptáram 2019-es Festmény naptáram már kész......
Tovább →
2018-as Festmény Naptár 2018-as Festmény Naptáramból van még néhány!...
Tovább →