Kezdőoldal | Hírek
Bejelentkezés | Regisztráció

Rólam

Szamosközi AntalSzamosközi Antal festőművész a természet tisztelője

Az első komoly ismerkedés a természetábrázoló művészettel diákéveimben történt, amikor kezembe került a híres "Müncheni Iskola" követőinek egyik albuma az 1900-as évek elejéről. Mégis a nagy magyar állatfestők (Csergezán Pál, Muray Róbert) munkásságának a megismerése segített a végső elhatározásban, egy életre elköteleztem magam a festészettel. Ettől kezdve a legtöbb időt a természetben töltöm, megfigyelem az élővilágot, vadászatokra járok és vázlatokat készítek. A természet és az élővilág mellett szívesen festek mást is, pl. lovakat, városrészleteket, virágokat, csendéleteket. A vadromantikus magyar alföldön, Szentes városában születtem 1963-ban. Sokáig főleg a saját gyönyörűségemre festettem, ma azonban már bel- és külföldön egyaránt elismertek munkáim.

Alkotásaimról reprodukciókat és gobelin alapokat gyártunk
A reprodukció nyomatok az eredeti olajfestményeimről készülnek nyomdai technikával, művészvászonra. A csúcstechnológiának köszönhetően a nyomatok a megtévesztésig hasonlítanak az eredeti festményekre. A különleges technikával lekezelt vászon - melyre a nyomatok készülnek - azt a hatást kelti, mintha selyemfényű lakkal lenne bevonva. Egyszóval a nyomatok hűen visszaadják az eredeti festményhatást. A reprodukciókat mára már keretezem is. A nyomatok festése fény- és vízálló!

Figyelem!

A vásznat, ha hosszabb ideig víz éri, esetleg összemehet.

Festmények tisztítása:

Száraz ruhával vagy tollseprűvel finoman portalanítani!

Családom

Szamosközi család

Családunk 4 tagú, Feleségem Tünde, Lányaim Beáta és Viktória, illetve én.
A családalapítás 1988-ra nyúlik vissza, amikor elvettem felelségül Tündét.
Később bővült a családunk két gyermekkel.
1989-ben Beáta, 1993-ban Viktória is megszületett.
Bea tudatosan készült a zenei pályára, sikeresen felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán, oboa szakon, majd lediplomázott és 2013 óta Kiskunfélegyházán tanít a Batthyány Lajos Ált.Isk. és Alapfokú Művészeti Iskolában. Továbbá játszik a Katona József Színház zenekarában Kecskeméten és tagja a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarnak. Viki befejezte tanulmányait, és  elhelyezkedett Szentesen, a Füsti Cukrászdában felszolgálóként és közben megörvendeztetett bennünket 2 kis Unokával, 2015-ben megszületett Zsófikánk és 2018 végén megérkezett a családunkba Jázminka is.


Miközben teltek az évek, bennem egyre erősödött a vágy a festészet iránt, ami mára lételememmé vált. Az elém kitűzött cél érdekében folyamatosan képzem magam. A festészettel párhuzamosan Feleségem egy másik művészeti ággal kezdett el foglalkozni, ez pedig a gobelin. Úgy gondolta, hogy a festészet szorosan összefügg a gobelinnel, ezért festményeimről gobelin alapokat gyártunk, melyek a goblenezők körében nagyon népszerűek. Így a festészetemből egy új családi vállalkozás alakult ki, a gobelin alap gyártás.
Az évek során kiderült, hogy ez a vállalkozás egyedi a maga nemében, hiszen élő festőnek festményeiről nem készülnek goblein alapok úgy, hogy azt a művész saját maga készítse el. Ezekben a munkálatokban a családomra maximálisan számíthatok, így én sokkal több időt fordíthatok a festészetre. Hálás vagyok a goblenező Hölgyeknek és Uraknak, amiért az én festményeimet varrják. Szélesítve kínálatunkat, 2010-től már nem csak Szamosközi festményről készítünk gobelinalapokat, hanem klasszikusokról is, illetve készítünk modern képeket, gyermekmintákat, horoszkópokat, mandalákat, stb., bízva abban, hogy mindenki megtalálja az ízlésvilágának megfelelő mintákat.

Szamosközi Antal

Legújabb termékeim

Jelen pillanatban nincs olyan termék, amelyet meg tudnánk itt jeleníteni...

Friss hírek, események

2019-es Festmény naptáram 2019-es Festmény naptáram már kész......
Tovább →
2018-as Festmény Naptár 2018-as Festmény Naptáramból van még néhány!...
Tovább →